Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor een orthodontiebehandeling of is een basisverzekering voldoende? - Orthocenter

Stel hier je vraag

Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor een orthodontiebehandeling of is een basisverzekering voldoende?

Een orthodontiebehandeling wordt over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen bij zeer specifieke gevallen vergoedt de verzekeraar een behandeling vanuit de basisverzekering, zoals bij een aangeboren afwijking in het gezicht of ernstige standsproblemen van kaken en tanden.

Om de kosten van een orthodontiebehandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen is het dus verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijna iedere zorgverzekeraar heeft één of meer aanvullende verzekeringen die de orthodontiebehandeling gedeeltelijk of volledig vergoedt. Soms gaat het om een vast maximumbedrag per behandeling, bij andere polissen gaat het om een bepaald percentage van de kosten en weer andere zorgverzekeraars hebben aanvullende verzekeringen waarmee de behandeling volledig wordt vergoed. Neem voor de volledigheid altijd contact op met de zorgverzekeraar.