Zorgverzekering en vergoeding Archives - Orthocenter

Stel hier je vraag

Meest gestelde Zorgverzekering en vergoeding vragen

Ik ben gewijzigd van zorgverzekeraar. Moet ik dit doorgeven aan de praktijk?

Graag! Je kunt dit melden bij de receptioniste in de praktijk. Het is belangrijk dat je je nieuwe zorgpas meeneemt, zodat wij je gegevens kunnen aanpassen in ons systeem.

Kan ik een machtiging aanvragen zodat de behandeling volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

Voor een orthodontiebehandeling kun je niet zomaar een machtiging aanvragen waardoor de hele behandeling wordt vergoed. Alleen in zeer specifieke gevallen kan dit, zoals een aangeboren afwijking in het gezicht of ernstige standsproblemen van kaken en tanden. Om voor vergoeding van dit soort behandelingen in aanmerking te komen, moet je eerst toestemming vragen bij je zorgverzekeraar. Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met je zorgverzekeraar over de manier waarop je hiervoor toestemming kunt vragen.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig voor een orthodontiebehandeling of is een basisverzekering voldoende?

Een orthodontiebehandeling wordt over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen bij zeer specifieke gevallen vergoedt de verzekeraar een behandeling vanuit de basisverzekering, zoals bij een aangeboren afwijking in het gezicht of ernstige standsproblemen van kaken en tanden.

Om de kosten van een orthodontiebehandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen is het dus verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijna iedere zorgverzekeraar heeft één of meer aanvullende verzekeringen die de orthodontiebehandeling gedeeltelijk of volledig vergoedt. Soms gaat het om een vast maximumbedrag per behandeling, bij andere polissen gaat het om een bepaald percentage van de kosten en weer andere zorgverzekeraars hebben aanvullende verzekeringen waarmee de behandeling volledig wordt vergoed. Neem voor de volledigheid altijd contact op met de zorgverzekeraar.