Kosten Archives - Orthocenter

Stel hier je vraag

Meest gestelde Kosten vragen

Welke verzekering vergoed een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel wordt in het geval van ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van je mond, gebit of kaak vaak vergoed. Wanneer je hier geen last van hebt, is het aan te raden om voor een onzichtbare beugel een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Zo betaal je geen eigen risico voor je onzichtbare beugel.

Hoe duur is een onzichtbare beugel?

De kosten van een onzichtbare beugel zijn afhankelijk van je wensen en behoeften. Ook zijn de exacte kosten afhankelijk van de complexiteit van de beugelbehandeling. Om je toch meer inzicht te geven in hoe duur een onzichtbare beugel is zullen we dit nader toelichten tijdens een consult met een specialist van Orthocenter.

Wat kost een beugel voor volwassenen?

De kosten van een beugel voor volwassenen zijn afhankelijk van je wensen en behoeften. Ook zijn de exacte kosten afhankelijk van de complexiteit van de beugelbehandeling. Om je toch meer inzicht te geven wat een onzichtbare beugel uiteindelijk zal kosten, zullen we dit nader toelichten tijdens een consult met een specialist van Orthocenter.

Hoeveel kost een orthodontiebehandeling gemiddeld voor een volwassene vanaf 18 jaar?

Wij begrijpen dat het fijn is om vooraf een beeld te hebben van de kosten die bij een orthodontiebehandeling komen kijken. Dit is alleen lastig om van tevoren precies aan te geven. Dit hangt namelijk af van je gebitsafwijking, de beugel(s) die je krijgt en het juist dragen van de beugel. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de totale behandelduur. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 2 en 3 jaar. Bij volwassenen ligt de prijs tussen de 3.000,- en 4.000,- euro. Volwassenen kiezen vaak voor onzichtbare beugels zoals witte brackets of Invisalign. De kosten van deze beugels liggen hoger dan de reguliere metalen brackets. Overigens hoeft een esthetische beugel niet per definitie meer te kosten van een behandeling met metalen brackets. Dit is helemaal afhankelijk van het opgestelde behandelplan en de behandelingsduur.

Hoeveel kost een orthodontiebehandeling gemiddeld voor mijn kind?

Wij begrijpen dat het fijn is om vooraf een beeld te hebben van de kosten die bij een orthodontiebehandeling komen kijken. Dit is alleen lastig om van tevoren precies aan te geven. Dit hangt namelijk af van je gebitsafwijking, de beugel(s) die je krijgt en het juist dragen van de beugel. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de totale behandelduur. Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 2 en 3 jaar. De gemiddelde kosten van een behandeling voor kinderen liggen tussen de 2.500,- en 3.000,- euro.