Algemene vragen tijdens de behandeling Archives - Orthocenter

Stel hier je vraag

Meest gestelde Algemene vragen tijdens de behandeling vragen

Hoe kan ik mijn foto’s opvragen?

Je kunt je foto’s opvragen door per e-mail contact op te nemen met je praktijk. Omdat je behandelfoto’s privacygevoelige gegevens zijn, sturen zij deze via een versleutelde e-mail naar je toe.

Ik heb een nieuw adres of telefoonnummer en wil dat graag doorgeven.

Je kunt een wijziging in je persoonlijke of contactgegevens makkelijk aanpassen via je account op Mijn Orthocenter bij Mijn gegevens. Heb je nog geen account? Dan kun je telefonisch een registratiebrief opvragen bij de praktijk.

Je kunt wijzigingen in je persoonlijke of contactgegevens ook per e-mail naar de praktijk sturen. Zij passen deze dan voor je aan. Sta je onder bewind? Dan ontvangen wij graag de beschikking.

Ik wil overstappen naar een andere praktijk.

Wil je overstappen naar een andere Orthocenter-praktijk? Dat kan altijd. Je kunt dit telefonisch aan de praktijk doorgeven waar je nu in behandeling bent. Zij zorgen er vervolgens voor dat je gegevens worden overgezet naar de overnemende Orthocenter-praktijk. De overnemende Orthocenter-praktijk neemt daarna contact met je op om een afspraak met je in te plannen.

Wil je overstappen naar een praktijk buiten Orthocenter? Dan vragen we je om een overschrijvingsformulier te tekenen. Hiermee geef je ons akkoord voor het versturen van je gegevens naar de praktijk waar je de behandeling wilt voortzetten. Dit formulier kun je opvragen bij de receptioniste aan de balie of door telefonisch contact op te nemen met je praktijk. De overnemende orthodontiepraktijk beoordeelt vervolgens of de behandeling kan worden overgenomen.

Ik wil stoppen met de behandeling. Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je wilt stoppen met de behandeling, geef dit dan aan bij de arts. Wanneer je arts van mening is dat de behandeling nog niet afgerond is vragen we je een verklaring te ondertekenen dat je de beugel wilt laten verwijderen. In deze verklaring staat dat vroegtijdige verwijdering van de beugel invloed kan hebben op de stabiliteit van het behaalde resultaat. En je verklaart hierin ook dat
je Orthocenter niet aansprakelijk stelt voor eventuele kosten en nadelige gevolgen die kunnen ontstaan door het vroegtijdig verwijderen van de beugel. Denk aan slijtage aan het gebit en kosten voor een eventuele herbehandeling.

Mijn kind draagt de beugel niet goed, hoe motiveer ik mijn kind?

Om je kind te motiveren om de beugel te dragen is het belangrijk om hem of haar te vragen naar de reden waarom de beugel niet wordt gedragen. Probeer niet direct feiten op tafel te leggen om aan te geven waarom de beugel gedragen moet worden. Luister naar je kind en zijn/haar gevoel en vraag wat hij of zij als oplossing ziet. Je kunt uitleggen waarom de beugel nodig is: het levert een mooi en regelmatig gebit op en een mooie lach waar je lange tijd veel plezier van hebt. Daarnaast is het gebit beter schoon te houden. Hierdoor zijn er vaak geen of minder reparaties nodig bij de tandarts. Tot slot kan het helpen om een beloning in het vooruitzicht te stellen als er bepaalde doelen tijdens de behandeling worden gehaald. Merk je dat je kind de beugel evengoed niet draagt, vraag dan altijd de arts om advies.