Kosten van een beugel

Wij begrijpen dat het fijn is om vooraf een beeld te hebben van het kostenplaatje dat bij een beugelbehandeling komt kijken. Dit is echter lastig om van tevoren precies aan te geven. Dit hangt namelijk af van je gebitssituatie, het type beugel dat je krijgt, maar ook van de mondhygiëne en het juist dragen van de beugel. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de totale behandelduur. Een lange behandeling kost over het algemeen meer dan een behandeling van korte duur. Om toch enig inzicht te geven in de kosten beschrijven we hieronder de kosten van een gemiddelde orthodontiebehandeling.


Gemiddelde kosten en tijdsduur

Een orthodontiebehandeling duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 jaar. De gemiddelde kosten van een behandeling liggen tussen de €2000 en €4000.


Wanneer je een specifieke wenst hebt (bijvoorbeeld het rechtzetten van enkele tanden) is het mogelijk om te kiezen voor een compromisbehandeling. Een compromisbehandeling duurt in sommige gevallen een stuk korter.


Tarieven voor orthodontie

De tarieven van orthodontisten zijn in Nederland niet vrij, deze worden vastgelegd door de Nederlandse Zorg Autoriteit (de NZA). De prijzen van de beugels zelf kunnen wel variëren. Aangezien Orthocenter een grotere speler is, krijgen we meer korting op de beugels van de leveranciers. Deze korting wordt rechtstreeks aan de patiënt doorberekend. Klik hier voor een overzicht van de vastgestelde tarieven voor 2017.


Vergoedingen

Bij sommige zorgverzekeraars wordt een deel van de beugel vergoed als je een aanvullende zorgverzekering neemt. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen voor orthodontie in 2018.