Infomedics verzorgt onze facturen. Vanaf september ontvangt u uw nota via een e-mail van Infomedics met daarin een link naar de factuur en de optie om deze via iDEAL te betalen. 


Op deze pagina vindt u meer informatie over het facturatieproces, het online inzien en betalen van de facturen en hoe u een betalingsregeling aan kunt vragen bij Infomedics.

Het facturatieproces

Wij versturen de declaratie van uw behandelingen naar uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt een deel van de rekening door de zorgverzekeraar vergoed. Het deel van de factuur dat niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar wordt vervolgens aan u gefactureerd door Infomedics.  


Let op: Wij kunnen niet inzien hoeveel uw verzekeraar (nog) vergoedt. Voor het opvragen van deze informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het controleren van de (resterende) vergoeding vanuit uw zorgverzekering. 


Uw nota per e-mail 
Wanneer een nieuwe factuur voor u klaarstaat, ontvangt u een e-mail van Infomedics met daarin een link naar de factuur en de optie om deze via iDEAL te betalen. Voorwaarde voor het ontvangen van deze e-mail is dat uw e-mailadres en uw mobiele nummer correct in ons systeem staan. Is dit niet het geval dan ontvangt u de factuur per post in een roze envelop. Eventuele betalingsherinneringen en aanmaningen ontvangt u altijd via de post. 

U vindt hier een uitgebreide uitleg over het online inzien en betalen van de facturen.


Een betalingsregeling aanvragen

Als u uw openstaande rekeningen in delen wilt betalen is het mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen bij Infomedics. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden vindt u op de website van Infomedics

Heeft u nog vragen?

Vragen over de behandeling
Neem voor inhoudelijke vragen over de behandeling die op de factuur vermeld staan contact op met uw praktijk.

Vragen over het vergoede deel
Voor vragen over het deel dat door de verzekeraar is vergoed, kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.

Vragen over betalingen 
Voor vragen over betalingen kunt u contact opnemen met Infomedics. Zij zijn telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 036-20 31 900 (lokaal tarief). U kunt ook een e-mail sturen naar rekening@infomedics.nl


Overige vragen
Voor algemene informatie en veel gestelde vragen kunt u de website van Infomedics raadplegen.