Vaste beugels: metalen en witte slotjesbeugel | Orthocenter

Vaste
beugels

Voordelen van een vaste beugel

Een vaste beugel heeft een aantal voordelen. Wij sommen de voordelen graag voor je op:

 • Door middel van een vaste beugel kunnen grote correcties worden uitgevoerd, die met andere beugels niet te behalen zijn of veel meer tijd kosten.
 • Een vaste beugel is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Omdat de vaste beugel niet uitneembaar is kan de beugel altijd zijn werk doen. De behandeling hoeft dan niet langer dan nodig te duren door bijvoorbeeld het tussentijds in- en uitnemen van de beugel.
 • Met witte of doorzichtige slotjes valt de beugel minder op. Natuurlijk ben je bij ons ook aan het juiste adres voor een onzichtbare beugel.

Vragen over een vaste beugel?

Het nemen van een vaste beugel doe je niet elke dag. Zoals hierboven besproken zijn er ook verschillende soorten. Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen. Bijvoorbeeld welk soort geschikt is voor jou, de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen hebben over je vaste beugel, dat ook wel losse beugel wordt genoemd. Denk bijvoorbeeld aan vragen als hoe kun je het beste omgaan met pijnklachten, maar ook wat je het beste kunt eten. Voor al deze vragen verwijzen we je door naar onze meest gestelde vragen pagina.

Wat kost een vaste beugel?

De kosten van een vaste beugel zijn afhankelijk van je wensen en behoeften. Ook zijn de exacte kosten afhankelijk van de complexiteit van de beugelbehandeling. Tijdens een consult met de specialist van Orthocenter zal er inzicht worden gegeven over de mogelijke kosten van een vaste beugel voor jou.

Wat is het verschil tussen een blokjes beugel en slotjesbeugel?

Een vaste beugel wordt zowel blokjes beugel als slotjesbeugel genoemd. Er is geen verschil tussen deze twee.

Hoe werkt een vaste beugel?

Een vaste beugel zit aan de tanden vast en bestaat uit brackets (ofwel slotjes) en veerkrachtige draden. Op alle tanden en kiezen wordt een bracket geplakt en daarna wordt een draad in de brackets geklemd. Vervolgens gaat het draad zijn werk doen en dat is de tanden naar de goede positie duwen. Een vaste beugel doet 24 uur per dag zijn werk. Iedere 4 weken is er een controle om te kijken of de brackets nog vast zitten en het draad nog zijn werk doet. Tijdens zo’n controle wordt soms de beugel ook aangedraaid.

Wat is een vaste beugel?

Een vaste beugel, dat ook wel slotjesbeugel wordt genoemd, bestaat uit slotjes (brackets), ringetjes en draden. De beugel zorgt ervoor dat je tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar worden rechtgezet.

Hoe houd ik mijn slotjesbeugel schoon?

Met een slotjesbeugel is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen. De kans op verkleuringen (witte vlekjes) en gaatjes is namelijk groter. Daarom moet je vaker en langer je tanden poetsen. Wij adviseren om 4 keer per dag je tanden te poetsen…

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”

Schrijf je in bij
één van onze praktijken

Schrijf je in voor een eerste consult

Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro. Onze medewerkers nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een eerste consult. Wij bespreken dan ook wat je kunt verwachten van de eerste afspraak.

Let op: ben je ooit al eens in één van onze praktijken geweest? Neem dan contact op met de praktijk of vul het contactformulier in. 

Stap 1 - 4

Aan de slag met een mooie lach

Wil je een afspraak maken voor een eerste consult voor jezelf of voor je kind bij een van onze praktijken? Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro.

Stap 3 - 4

Je contactgegevens

Stap 3a - 4

Je contactgegevens

Stap 4 - 4

Als laatste nog 2 vragen

  Bij welke praktijk wil je inschrijven?

  Gegevens ouder  Gegevens patiënt
  JaNee
  Vul hier je factuurgegevens in
  JaNee

  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter