Uitneembare beugels: de soorten & verschillen | Orthocenter

Uitneembare
beugels

Uitneembare beugels geschikt voor vrijwel iedereen

Een uitneembare beugel is geschikt voor kinderen en volwassenen. In sommige gevallen is een losse beugel niet geschikt, dat is wanneer er sprake is van extreme afwijkingen aan het gebit. Een losse beugel zit niet vast aan de tanden en is daarom meer geschikt voor eenvoudige tandcorrecties. Gelukkig bieden we bij Orthocenter diverse soorten beugels, waardoor we genoeg alternatieven te bieden hebben zoals bijvoorbeeld een vaste beugel.

Vragen over uitneembare beugels?

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt, voordat je besluit een uitneembare beugel te nemen. Vragen over bijvoorbeeld de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden bij een losse beugel. De meest voorkomende vragen hebben we hieronder alvast voor je beantwoordt.

Ook als je bij ons al in behandeling bent kun je vragen hebben over een losse beugel. Denk bijvoorbeeld aan vragen als hoe ga je om met pijnklachten, maar ook wat je het beste kunt eten of hoe kun je de losse beugel het beste schoonmaken. Hiervoor verwijzen we je naar onze meest gestelde vragen pagina.

Hoe lang moet je een losse beugel dragen?

Hoe lang je een beugel moet dragen is afhankelijk van de persoonlijke situatie. De arts adviseert je hoe lang je de beugel per dag moet dragen. Het is raadzaam dit advies op te volgen om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Draag je de beugel namelijk minder dan is voorgeschreven, dan kan de behandeling ook langer duren.

Wat is een losse beugel?

Een losse beugel is eigenlijk een ander woord voor de uitneembare beugel. Deze beugels worden zo genoemd omdat ze eenvoudig uit de mond kunnen worden gehaald. Er zijn verschillende soorten uitneembare- of losse beugels. Op de website van Orthocenter lees je er alles over.

Hoeveel kost een losse beugel?

De kosten van een beugel zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Tijdens het consult met Orthocenter zal de behandelend arts daar meer over vertellen, zodat je rekening kunt houden met kosten van een losse beugel.

Welke uitneembare beugel is geschikt voor mij?

Welke uitneembare beugel geschikt is voor jou is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Een beugeltandarts van Orthocenter bespreekt graag de mogelijkheden met jou en kijkt welk soort uitneembare beugel geschikt is voor jou.

Wat doet een uitneembare beugel?

Een beugel zorgt er natuurlijk voor dat je tanden rechter worden gezet. Een uitneembare beugel streeft dit doel eveneens na. Je hebt verschillende soorten uitneembare beugels die ieder op hun eigen manier een recht gebit realiseren.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”

Schrijf je in bij
één van onze praktijken

Schrijf je in voor een eerste consult

Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro. Onze medewerkers nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een eerste consult. Wij bespreken dan ook wat je kunt verwachten van de eerste afspraak.

Let op: ben je ooit al eens in één van onze praktijken geweest? Neem dan contact op met de praktijk of vul het contactformulier in. 

Stap 1 - 4

Aan de slag met een mooie lach

Wil je een afspraak maken voor een eerste consult voor jezelf of voor je kind bij een van onze praktijken? Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro.

Stap 3 - 4

Je contactgegevens

Stap 3a - 4

Je contactgegevens

Stap 4 - 4

Als laatste nog 2 vragen

  Bij welke praktijk wil je inschrijven?

  Gegevens ouder  Gegevens patiënt
  JaNee
  Vul hier je factuurgegevens in
  JaNee

  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter