Invisalign®: De Onzichtbare Beugel | Orthocenter

Invisalign

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen.
Bijvoorbeeld over de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen
hebben over wat je kunt eten en hoe om te gaan met mogelijke pijnklachten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Wat is het verschil tussen Invisalign beugels en keramische brackets?

Zowel Invisalign beugels als keramische brackets zijn effectief in het rechtzetten van scheve tanden. Wel verschillen deze twee soorten beugels onderling van elkaar in kosten en in de werking. Daarnaast is het grootste verschil dat de Invisalign beugels minder zichtbaar zijn dan de keramische brackets. Een Invisalign beugel is minder zichtbaar, omdat de doorzichtige aligners volledig over je tanden worden geschoven.

Hoe lang duurt een Invisalign behandeling?

Hoe lang een Invisalign behandeling duurt is afhankelijk van het gebit. Gemiddeld duurt een aligners behandeling tussen de 5 en 16 maanden. Tijdens het intake gesprek bij Orthocenter kan de tandarts voor orthodontie je meer vertellen over hoe lang een behandeling in jou geval duurt.

Doet Invisalign pijn?

Aan het begin van de Invisalign behandeling kan de beugel wat ongemakkelijk aanvoelen. Je zult even moeten wennen aan het dragen van de aligners. Na de wenperiode zal je merken dat de milde pijn verdwijnt.

Is een Invisalign beugel echt onzichtbaar?

Een Invisalign beugel is nagenoeg onzichtbaar, omdat deze doorschijnend is. Wanneer mensen niet weten dat je deze beugel draagt, zal het ze ook niet meteen opvallen. Pas als je van heel dichtbij kijkt, kun je zien dat er een doorzichtig kunststof laagje over het gebit zit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat iedereen ziet dat je een beugel draagt.

Hoe werkt een Invisalign behandeling?

Met een Invisalign behandeling worden op basis van aligners jouw tanden en kiezen naar de gewenste positie verschoven. Deze zogeheten aligners zijn dunne kunststof hoesjes die over je tanden en kiezen worden geschoven. Door de aligners om de twee weken te vervangen wordt je gebit in circa 5 tot 16 maanden in de gewenste positie geschoven.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”

Schrijf je in voor een eerste consult

Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro. Onze medewerkers nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een eerste consult. Wij bespreken dan ook wat je kunt verwachten van de eerste afspraak.

Let op: ben je ooit al eens in één van onze praktijken geweest? Neem dan contact op met de praktijk of vul het contactformulier in. 

Stap 1 - 4

Aan de slag met een mooie lach

Wil je een afspraak maken voor een eerste consult voor jezelf of voor je kind bij een van onze praktijken? Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro.

Stap 3 - 4

Je contactgegevens

Stap 3a - 4

Je contactgegevens

Stap 4 - 4

Als laatste nog 2 vragen

  Bij welke praktijk wil je inschrijven?

  Gegevens ouder  Gegevens patiënt
  JaNee
  Vul hier je factuurgegevens in
  JaNee

  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter