Onzichtbare beugels: alle soorten en verschillen | Orthocenter

Onzichtbare
beugels

Onzichtbare beugel geschikt voor vrijwel iedereen

Een onzichtbare beugel is geschikt voor volwassenen. De beugel kan pas worden gedragen op het moment dat de kaken zijn uitgegroeid. Over het algemeen is dit het geval bij de leeftijd vanaf 18 jaar. Daarom zijn onze onzichtbare beugels pas geschikt voor kinderen vanaf 18 jaar. Gelukkig bieden we bij Orthocenter diverse soorten beugels, waardoor ook kinderen onder de 18 jaar bij ons terecht kunnen voor een vaste beugel, uitneembare beugel of retentiebeugel.

Onzichtbare beugel ook geschikt voor jou?

In sommige gevallen is een onzichtbare beugel niet geschikt, dat is wanneer er sprake is van ontstoken tandvlees, maar ook bij extreme afwijkingen in het gebit. Twijfel je of een onzichtbare beugel voor jou geschikt is? Neem contact op met de specialisten van Orthocenter om de mogelijkheden van een onzichtbare beugel te bespreken. Zij helpen je natuurlijk graag

Vragen over onzichtbare beugels?

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt, voordat je besluit een onzichtbare beugel te nemen. Vragen over bijvoorbeeld de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Ook als je bij ons in behandeling bent kun je natuurlijk vragen hebben over je onzichtbare beugel. Denk bijvoorbeeld aan vragen als wat je het beste kunt eten en hoe om te gaan met pijnklachten. Hiervoor verwijzen we je naar onze meest gestelde vragen pagina.

Welke verzekering vergoed een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel wordt in het geval van ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van je mond, gebit of kaak vaak vergoed. Wanneer je hier geen last van hebt, is het aan te raden om voor een onzichtbare beugel een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Zo betaal je geen eigen risico voor je onzichtbare beugel.

Hoe duur is een onzichtbare beugel?

De kosten van een onzichtbare beugel zijn afhankelijk van je wensen en behoeften. Ook zijn de exacte kosten afhankelijk van de complexiteit van de beugelbehandeling. Om je toch meer inzicht te geven in hoe duur een onzichtbare beugel is zullen we dit nader toelichten tijdens een consult met een specialist van Orthocenter.

Wat is de beste onzichtbare beugel?

De beste onzichtbare beugel is afhankelijk van je wensen en behoeften. In het eerste consult zal samen met een specialist van Orthocenter worden bepaald welke onzichtbare beugel het beste is voor jou.

Hoe krijg je een onzichtbare beugel?

Vooraf wordt er door de specialist van Orthocenter een gedetailleerde scan van je gebit gemaakt. Hiermee wordt een 3D-model gevormd en als basis gebruikt voor jouw persoonlijke beugelbehandeling. Over het algemeen duurt het een jaar, maar dit kan per individu verschillen.

Is een onzichtbare beugel geschikt voor volwassenen?

Een onzichtbare beugel is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar, omdat vanaf deze leeftijd je kaak is uitgegroeid. Daarnaast is het afhankelijk van de staat van je gebit. Ontstoken tandvlees of extreme afwijkingen aan je gebit kunnen een onzichtbare beugel minder geschikt maken. De mogelijkheden kun je daarom het beste tijdens een consult met één van onze Orthocenter specialisten bespreken.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”

Schrijf je in voor een eerste consult

Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro. Onze medewerkers nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een eerste consult. Wij bespreken dan ook wat je kunt verwachten van de eerste afspraak.

Let op: ben je ooit al eens in één van onze praktijken geweest? Neem dan contact op met de praktijk of vul het contactformulier in. 

Stap 1 - 4

Aan de slag met een mooie lach

Wil je een afspraak maken voor een eerste consult voor jezelf of voor je kind bij een van onze praktijken? Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro.

Stap 3 - 4

Je contactgegevens

Stap 3a - 4

Je contactgegevens

Stap 4 - 4

Als laatste nog 2 vragen

  Bij welke praktijk wil je inschrijven?

  Gegevens ouder  Gegevens patiënt
  JaNee
  Vul hier je factuurgegevens in
  JaNee

  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter