Beugel voor volwassenen: diverse mogelijkheden | Orthocenter

Beugels
voor volwassenen

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt, voordat je besluit of je een beugel voor volwassenen wilt nemen. Vragen over bijvoorbeeld de kosten van een beugel voor volwassenen, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen rondom beugels voor volwassenen hieronder.

Ook als je bij ons in behandeling bent kun je natuurlijk vragen hebben over je onzichtbare beugel. Denk bijvoorbeeld aan vragen als wat je het beste kunt eten en hoe om te gaan met pijnklachten. Hiervoor verwijzen we je naar onze meest gestelde vragen pagina.

Welke verzekering vergoed beugel voor volwassenen?

Een beugel voor volwassenen wordt in het geval van ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van je mond, gebit of kaak vaak vergoed. Wanneer je hier geen last van hebt dan is het aan te raden om een aanvullende verzekering voor orthodontie af te sluiten. Dan betaal je geen eigen risico voor je beugel voor volwassenen.

Wat kost een beugel voor volwassenen?

De kosten van een beugel voor volwassenen zijn afhankelijk van je wensen en behoeften. Ook zijn de exacte kosten afhankelijk van de complexiteit van de beugelbehandeling. Om je toch meer inzicht te geven wat een onzichtbare beugel uiteindelijk zal kosten, zullen we dit nader toelichten tijdens een consult met een specialist van Orthocenter.

Hoe lang moet een volwassene een beugel dragen?

Een gemiddelde beugelbehandeling duurt 2 tot 3 jaar. In een maand kan een tand of kies slechts 1 mm worden verplaatst. Vandaar dat een beugel vaak langdurig gedragen wordt. Hou daar rekening mee wanneer je besluit om als volwassenen een beugel te gaan dragen.

Waarom een beugel voor volwassenen?

Er zijn diverse redenen waarom een volwassenen kiest om een beugel te dragen. Dit kan vanwege medische redenen. Het gebit zorgt voor lichamelijke klachten of de persoon in kwestie heeft een ongeval gehad, waardoor het gebit is beschadigd. Ook kun je op latere leeftijd last van beweging in het gebit hebben. Hierdoor gaan je tanden in de loop der tijd wat schever staan. Bovendien zijn rechte tanden makkelijker schoon te houden, dit kan ook een reden zijn waarom een volwassenen een beugel wilt dragen. Tot slot kan het ook om de esthetiek zijn waarom iemand een beugel wilt.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”

Schrijf je in voor een eerste consult

Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro. Onze medewerkers nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor een eerste consult. Wij bespreken dan ook wat je kunt verwachten van de eerste afspraak.

Let op: ben je ooit al eens in één van onze praktijken geweest? Neem dan contact op met de praktijk of vul het contactformulier in. 

Stap 1 - 4

Aan de slag met een mooie lach

Wil je een afspraak maken voor een eerste consult voor jezelf of voor je kind bij een van onze praktijken? Dit kan uiteraard ook gewoon als je nog niet zeker weet of een beugel nodig is. De kosten voor deze afspraak bedragen 23,45 euro.

Stap 3 - 4

Je contactgegevens

Stap 3a - 4

Je contactgegevens

Stap 4 - 4

Als laatste nog 2 vragen

  Bij welke praktijk wil je inschrijven?

  Gegevens ouder  Gegevens patiënt
  JaNee
  Vul hier je factuurgegevens in
  JaNee

  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter
  Schrijf je in voor een eerste consult orthocenter