Alle soorten beugels: dit zijn de verschillen | Orthocenter

Een beugel
voor iedere lach

Bij Orthocenter helpen we zowel kinderen als volwassenen aan een mooi, functioneel gebit. Hiervoor gebruiken we verschillende soorten beugels.
Afhankelijk van het doel dat we samen willen bereiken kiezen we welke beugel(s) we hier het beste voor in kunnen zetten.

onzichtbare beugel invisalign - Orthocenter.nl

Onzichtbare beugels

Steeds meer mensen willen dat de beugel zo min mogelijk opvalt. Daarom bieden wij twee haast onzichtbare…

slotjesbeugel metalen brackets - Orthocenter.nl

Vaste beugels

Een vaste beugel of slotjesbeugel zorgt ervoor dat de tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht…

uitneembare beugel plaatbeugel - Orthocenter.nl

Uitneembare beugels

Een uitneembare beugel is een beugel die je zelf in en uit kunt doen. Je hebt ze in verschillende vormen…

retentiebeugel spalkje - Orthocenter.nl

Retentiebeugels

Als de behandeling is afgerond plaatsen we een retentiebeugel. Deze zorgt ervoor dat je tanden in de juiste, rechte stand blijven staan…

Beugels voor volwassenen - Orthocenter.nl

Beugels voor volwassenen

Een beugel nemen op latere leeftijd voelt soms als een grote stap. Maar steeds meer volwassenen vinden de weg naar de orthodontist…

Neem contact met mij op

Is de praktijk niet bereikbaar en wil je een reparatieafspraak plannen of een vraag stellen? Laat ons weten wanneer we jou terug mogen bellen!

Invisalign

Een Invisalign© behandeling bestaat uit een serie op maat gemaakte ‘aligners’. Dit zijn doorzichtige, uitneembare hoesjes die je 22 uur per dag draagt.

Vind een Orthocenter bij jou in de buurt

Met bijna 50 moderne praktijken door heel Nederland zit er ongetwijfeld een Orthocenter bij jou in de buurt!

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen.
Bijvoorbeeld over de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen
hebben over wat je kunt eten en hoe om te gaan met mogelijke pijnklachten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Hoe lang duurt een beugelbehandeling?

Gemiddeld duurt een orthodontiebehandeling tussen de 2 en 3 jaar. Het is lastig om van tevoren precies aan te geven hoelang de behandeling duurt. Dit hangt namelijk af van je gebitsafwijking, de beugel(s) die je krijgt en het juist dragen van de beugel. Op basis van de uitkomsten uit het eerste consult en het uitgebreid onderzoek kan de arts een goede inschatting maken van hoelang de behandeling gaat duren. Dit wordt ook opgenomen in het persoonlijk behandelplan dat met je wordt besproken.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Welke beugel krijg ik als ik een overbeet heb?

Als je een overbeet hebt, staan je tanden in de bovenkaak verder naar voren dan je tanden in de onderkaak. Om ervoor te zorgen dat de boven- en de onderkaak in de juiste positie komen te staan, kunnen we verschillende beugels gebruiken om de groei van de kaak mee te stimuleren. Je hebt ze in verschillende vormen: blokbeugel, herbst, buitenboordbeugel of de pendulum. Na een van deze beugels krijg je vaak een vaste beugel.

Bij volwassenen met een overbeet kunnen we de groei van de kaak niet meer beïnvloeden. Het corrigeren van een overbeet is dan alleen mogelijk met een vaste beugel in combinatie met een kaakoperatie.

Hoe houd ik mijn slotjesbeugel schoon?

Met een slotjesbeugel is het extra belangrijk om je tanden goed te poetsen. De kans op verkleuringen (witte vlekjes) en gaatjes is namelijk groter. Daarom moet je vaker en langer je tanden poetsen. Wij adviseren om 4 keer per dag je tanden te poetsen…

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?

Waar we het voor doen

vaste beugels slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Evita van der Windt

“Ik heb nu bijna 2 jaar een beugel bij Orthocenter. Het gaat heel goed! Mijn tanden poetsen met mijn slotjesbeugel is soms lastig, maar daar geven de assistentes mij goede instructies over. De praktijk ziet er modern en schoon uit en de arts is heel aardig. Hij legt altijd duidelijk uit wat hij gaat doen.”

Review Xam Ruijten

Xam Ruijten

“Na 3 jaar ben ik klaar met mijn behandeling bij Orthocenter. Ik voel me altijd welkom in de praktijk. De assistentes leggen vooraf goed uit wat ze tijdens de afspraak gaan doen, ze zijn vriendelijk en ze vragen of alles goed gaat met de beugel. Ook word ik altijd op de afgesproken tijd geholpen.”

invisalign jacobine den hartog - Orthocenter.nl

Jacobine den Hertog

“Ik wilde zo snel en onopvallend mogelijk rechte tanden. Dat kon met Invisalign bij Orthocenter. Wat een geweldig systeem! Binnen een halfjaar had ik een mooi gebit. Ik voelde me prettig in de praktijk. De assistente complimenteerde mij elke keer over hoe snel het ging en hoe goed ik het deed. Dat gaf mij steeds een boost. Ik zou zo weer voor Orthocenter kiezen!”

review sara smit - Orthocenter.nl

Sarah Smit

“Mijn tandarts had mij naar Orthocenter verwezen. De arts en de assistentes zijn erg aardig en de afspraken gingen altijd snel. Na een jaar een slotjesbeugel te hebben gedragen was ik al klaar. Ik ben heel blij met het eindresultaat!”