Orthocenter startte 35 jaar geleden met één praktijk in Hoorn. Al snel werden er in Noord-Holland meer praktijken geopend. Orthocenter groeide en bloeide en nu zijn er in het hele land bijna 50 praktijken: van Groningen tot Zeeland met een hoofdkantoor in Purmerend. De kinderen die we destijds behandelden zijn inmiddels volwassen en hebben nu zelf kinderen die bij ons in behandeling zijn.


Volledige focus op de patiënt
De behandelteams bestaan uit een orthodontist of tandarts voor orthodontie, ortho-assistentes en receptionistes. De behandelteams kunnen zich volledig focussen op de patiënt doordat er vanuit het hoofdkantoor allerlei administratieve en beleidsmatige taken worden uitgevoerd.

Kwaliteitszorg
Wij zijn trots op onze ISO 9001-certificatie die we al sinds 1995 hebben. Om de kwaliteit altijd en in alle praktijken te waarborgen werkt Orthocenter met vastgelegde procedures, protocollen en werkinstructies. De kwaliteitsvoorschriften gelden voor elke Orthocenter-praktijk.
De afdeling Kwaliteitszorg waarborgt de hoge standaard die we onszelf opleggen. Het kwaliteitsniveau van de praktijken wordt regelmatig gemeten. Niet alleen op het gebied van hygiëne en kwaliteit van de behandeling, maar ook op het gebied van communicatie met de patiënt.


Bijscholing
Alle behandelaren volgen jaarlijks bijscholing en volgen diverse cursussen en bezoeken nationale en internationale congressen. Regelmatig zijn er bijeenkomsten waarbij diverse cases worden gepresenteerd door twee of drie behandelaars. Gezamenlijk beoordelen de deelnemers het resultaat en bediscussiëren dit met elkaar. Zo leren de collega’s van elkaar. Uitgangspunt is altijd het vinden van verbeterpunten.

Kijk bij alle praktijken voor meer informatie over de praktijk en de behandelend arts bij u in de buurt.