Orthodontie in Zwolle | Orthocenter Zwolle

Onze orthodontiepraktijk
in Zwolle

Bij Orthocenter Zwolle helpen wij je graag aan een mooi gebit.
In onze prettige praktijk werken wij met de beste materialen en de nieuwste behandeltechnieken.

Orthocenter is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Hierdoor voldoen wij aan de strenge kwaliteitseisen. Wij houden de kwaliteit continu op een hoog peil en beschikken over de kennis en kunde van de laatste ontwikkelingen binnen de orthodontie. Onze enthousiaste medewerkers zorgen ervoor dat je een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling krijgt.

Zo helpen wij iedereen aan een stralende lach en meer zelfvertrouwen. En dat maakt verschil!

Wij zien je graag binnenkort in onze praktijk!

  • De praktijk ligt op een paar minuten lopen van NS station Zwolle
  • Geen wachtlijst

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een indruk van
Orthocenter Zwolle

Onze moderne orthodontiepraktijk is voorzien van nieuwe apparatuur en we maken gebruik van de nieuwste behandelmethodes. De behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. We houden uiteraard rekening met jouw privacy. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in onze praktijk.

Het team

Ons team bestaat uit een enthousiast team van assistentes en een twee behandelend artsen. Samen zorgen wij ervoor dat je een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling krijgt. Voorop staat dat jij met plezier naar onze praktijk komt. Graag stellen we onze behandelend arts en praktijkmanager aan je voor en vertellen we je over zijn studie- en werkachtergrond.

Jorge Mendoza Hernandez

Tandarts voor Orthodontie

MSc Orthodontics

BIG-nummer: (in aanvraag)

Jorge Mendoza Hernandez is tandarts voor orthodontie. Hij heeft de opleiding Tandheelkunde aan de universiteit van Santa María gevolgd en succesvol afgerond, vandaar dat hij ook de titel MSc Orthodontics draagt. Na zijn tandartsopleiding heeft hij aansluitend zijn universitaire orthodontie diploma behaald op basis van het Erasmus curriculum, zoals dat ook in Nederland geldt. Na zijn studie heeft Jorge in Spanje bij verschillende praktijken gewerkt.

Om zijn kennis op het gebied van orthodontie actueel te houden en de zorg te verbeteren, volgt Jorge regelmatig seminars, trainingen en woont hij conferenties bij. Door zijn achtergrond en educatie heeft Jorge ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden en heeft hij een brede kennis van orthodontie op internationaal niveau.

Wijnand Viljoen

Tandarts voor Orthodontie

MSc Orthodontics

BIG-nummer: 29058177802

Wijnand Viljoen is ‘tandarts voor orthodontie’. Hij is MSc Orthodontics, aangezien hij zijn orthodontieopleiding in Zuid-Afrika heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Hij is onder meer lid van de Vereniging Tandartsen voor Orthodontie (VTvO).

Na het succesvol afronden van zijn tandartsopleiding aan de Universiteit van Pretoria (Zuid Afrika) heeft Wijnand een universitaire opleiding gevolgd in de orthodontie.

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen. Bijvoorbeeld over de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen hebben over wat je kunt eten en hoe om te gaan met mogelijke pijnklachten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?