Orthocenter Utrecht Zuid | Specialist in beugels

Onze orthodontiepraktijk
Orthocenter Utrecht

Het team van Orthocenter Utrecht Zuid staat voor je klaar: wij helpen je graag aan een stralende lach. Met bijna 40 jaar ervaring ben je bij Orthocenter in goede handen. Met veel plezier helpen wij mensen die nog niet helemaal tevreden zijn aan een mooi en stralend gebit. In onze prettige praktijk werken wij uitsluitend met de beste materialen, vriendelijk personeel en de nieuwste behandeltechnieken om zo iedereen van een goede behandeling te kunnen voorzien. Daarnaast kan iedereen bij ons terecht, jong en oud. Bij Orthocenter bieden wij namelijk beugelbehandelingen aan voor kinderen en volwassenen.

Bij Orthocenter Utrecht Zuid kom je natuurlijk voor je gebit, maar voor ons sta jij ook centraal. Met een beugelbehandeling van Orthocenter kan je daarom rekenen op een professionele, deskundige en bovenal persoonlijke behandeling. Onze professionele medewerkers luisteren aandachtig naar je wensen en stellen een persoonlijk behandelplan op. Een prachtige lach en meer zelfvertrouwen, daar gaan we voor.

ISO gecertificeerd: kwaliteit is belangrijk

Onze orthodontiepraktijk in Utrecht Zuid heeft een ISO 9001:2015 certificering. Dit houdt in dat onze orthodontiepraktijk voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. Hier hechten wij veel waarde aan en dat zie je terug in onze praktijk. We streven er namelijk continue naar onszelf te verbeteren binnen de orthodontiepraktijk. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat al onze medewerkers in onze praktijk beschikken over de kennis en kunde van de laatste ontwikkelingen binnen de orthodontie. Niet alleen kun je rekenen op deskundigheid op het gebied van orthodontie, maar ook op:

  • Meertalig, wij spreken o.a. Spaans, Italiaans, Frans, Turks en Duits
  • Ruime parkeergelegenheid
  • Geen wachtlijst

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een kijkje in onze orthodontiepraktijk
in Utrecht Zuid

Onze moderne orthodontiepraktijk in Utrecht Zuid is voorzien van nieuwe apparatuur en we maken gebruik van de nieuwste behandelmethodes. Hiermee kunnen wij ervoor zorgen dat jij een deskundige behandeling krijgt. Wij willen dat je, naast een deskundige behandeling, ook met een prettig gevoel naar onze praktijk komt. De behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. We houden uiteraard rekening met je privacy.
Ben je benieuwd geworden naar de praktijk en wil je alvast een impressie? Bekijk dan onze selectie foto’s, dan krijg je meteen een indruk wat je kan verwachten

Het team van Orthocenter Utrecht Zuid

Ons team bestaat uit enthousiaste assistentes en een tandarts voor orthodontie. Samen zorgen wij ervoor dat je een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling krijgt. Voorop staat dat jij met plezier naar onze praktijk komt. Graag stellen we onze tandarts voor orthodontie, tevens praktijkmanager, aan je voor en vertellen we je over zijn studie- en werkachtergrond

Fernando - orthocenter

Fernando Casañas Molina

Tandarts voor orthodontie

MSc Ortodoncia

BIG-nummer: (in aanvraag)

Fernando Casañas Molina is praktijkmanager van Orthocenter Utrecht Zuid. Hij is MSc Ortodoncia*, aangezien hij de orthodontieopleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond.

Fernando heeft de opleiding Tandheelkunde aan de Europese Universiteit van Madrid gevolgd. Daarna heeft hij zich via een masterstudie gespecialiseerd in de orthodontie. In Spanje heeft Fernando bij verschillende praktijken gewerkt, waardoor hij ruime ervaring heeft met het behandelen van patiënten van alle leeftijden. 

* De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontieopleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt hij de titel MSc Ortodoncia.

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen. Bijvoorbeeld over de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen hebben over wat je kunt eten en hoe om te gaan met mogelijke pijnklachten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?