Orthocenter Terneuzen | De orthodontiepraktijk in Terneuzen

Onze orthodontiepraktijk
Orthocenter Terneuzen

Wil jij ook een glimlach met rechte tanden? Het team van Orthocenter Terneuzen helpt jou of jouw kind graag aan een prachtig gebit. Staan je tanden naar voren? Of passen je kiezen en tanden niet goed op elkaar? Bij Orthocenter Terneuzen laten onze specialisten tanden weer op de juiste plek staan. Dit doen ze in een fijne orthodontiepraktijk waar we uitsluitend werken met de beste materialen en nieuwste beugelbehandeling technieken.

In de praktijk van Orthocenter Terneuzen sta jij als persoon centraal. In onze orthodontiepraktijk kun je rekenen op een deskundige, professionele en persoonlijke beugelbehandeling. Onze specialisten luisteren naar je wensen en bekijken samen hoe we tot het beste resultaat komen. Wij helpen graag jong en oud aan een prachtige glimlach en meer zelfvertrouwen. Dat is wat volgens ons het verschil maakt. We zien je graag binnenkort bij Orthocenter Terneuzen, maak alvast onderaan de pagina een afspraak voor een eerste consult.

Deskundige orthodontie met ISO certificering
Orthocenter Terneuzen is voorzien van een ISO 9001:2015 certificering. Daarmee tonen we aan dat onze orthodontiepraktijk voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. De beugelbehandelingen die onze specialisten uitvoeren voldoen bijvoorbeeld aan de geldende normen. Daarnaast kun je erop vertrouwen dat onze specialisten beschikken over de laatste kennis en kunde binnen de orthodontie. Orthocenter Terneuzen heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, daarom laten we onze specialisten voortdurend bijscholen. Niet alleen kun je in onze orthodontiepraktijk rekenen op deskundigheid, maar ook op:

  • Goed bereikbaar met gratis parkeergelegenheid voor de deur
  • Geen wachtlijst

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Neem vast een kijkje bij
Orthocenter Terneuzen

Ben je nieuwsgierig naar onze orthodontiepraktijk? Hiernaast vind je een selectie foto’s van Orthocenter Terneuzen zodat je alvast een goede indruk krijgt van de locatie. Onze orthodontiepraktijk heeft van binnen een moderne uitstraling en is voorzien van nieuwe apparatuur. De behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. Dit geeft je meteen een welkom gevoel. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in onze praktijk.

Ons team in Orthocenter Terneuzen

Ons team bestaat uit enthousiaste assistentes en een behandelend arts. Samen zorgen wij ervoor dat je een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling krijgt waar je later nog veel profijt van zult hebben. Onze vriendelijke medewerkers kunnen niet wachten om jou te ontvangen. Voorop staat dat jij met plezier naar onze praktijk komt. Ben jij benieuwd wie straks de beugelbehandeling gaat uitvoeren? Hieronder stellen we graag onze behandelend arts, die tevens praktijkmanager is van Orthocenter Terneuzen, even aan je voor en vertellen we je meer over haar studie- en werkachtergrond.

Marta Castellanos Perote

Tandarts voor orthodontie
MSc Ortodoncia

BIG-nummer: 9928493202

Marta is tandarts voor orthodontie en praktijkmanager van Orthocenter Terneuzen. Zij is MSc Ortodoncia*, aangezien zij haar orthodontieopleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond.
Nadat Marta haar tandartsopleiding succesvol afrondde aan de Universidad Complutense de Madrid, heeft zij zich via een masterstudie gespecialiseerd in de orthodontie en dentomaxillaire orthopedie.

* De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontieopleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt zij de titel MSc Ortodoncia.

Vragen die je misschien al hebt

Voor het eerst een beugel kan een beetje spannend zijn. Wij vinden het dan ook logisch dat het vragen oproept. Vragen waar je natuurlijk graag eerst antwoord op wilt hebben, voordat je besluit om een beugel te nemen. Bijvoorbeeld over de kosten van een beugel, of je in aanmerking komt voor vergoedingen en andere vragen waar je nog meer rekening mee moet houden wanneer je een beugelbehandeling overweegt. Ook wanneer je al in behandeling bent bij Orthocenter Terneuzen kun je vragen hebben. Denk bijvoorbeeld aan wat je wel of niet kunt eten, hoe om te gaan met pijnklachten of hoelang van te voren kun je een afspraak verzetten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?