Orthocenter Zuidplein | Orthodontiepraktijk in Rotterdam

De praktijk voor orthodontie
in Rotterdam

Ben je op zoek naar een goede orthodontiepraktijk in Rotterdam? Dan ben je bij Orthocenter Zuidplein aan het juiste adres. Wij helpen iedereen in onze moderne praktijk graag aan een mooi gebit. Met onze jarenlange ervaring weten wij precies welke beugelbehandeling het meest geschikt is voor jou. Ben je nog niet tevreden met jouw gebit? Dan heten we je van harte welkom in onze orthodontiepraktijk. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen in combinatie met moderne behandelmethodes en een goed opgeleid team, zodat we tot de beste resultaten komen.

Wij vinden het belangrijk dat jij als persoon centraal staat. Daarom sluiten we onze beugelbehandeling altijd aan op je wensen en behoeften. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we samen welke behandeling tot je gewenste resultaat zal leiden. Met een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling laten we je lach ook weer stralen en zorgen we voor meer zelfvertrouwen. En dat maakt verschil! Daarom ben jij van harte welkom bij Orthocenter Zuidplein.

Onze voordelen

  • Geen wachtlijst
  • Praktijk ligt op loopafstand van metrostation Zuidplein
  • Fijne en moderne orthodontiepraktijk voor zowel kinderen als volwassenen

Orthodontiepraktijk met ISO certificering
Alle praktijken van Orthocenter zijn gecertificeerd met ISO 9001:2015, waaronder ook de praktijk van Zuidplein. Dit betekent dat Orthocenter Zuidplein voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. We proberen onze orthodontiepraktijk ook continue te verbeteren. Zo beschikt ons team altijd over de laatste kennis en kunnen binnen de orthodontie.

Wij zien je graag binnenkort in onze praktijk!

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een indruk van
Orthocenter Zuidplein

De orthodontiepraktijk van Zuidplein is modern. De behandelruimte en wachtkamer zijn voorzien van een open, ruimtelijk en lichte inrichting. Hierdoor voel jij je snel prettig in onze praktijk. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met je privacy. Naast een moderne inrichting wordt er in onze praktijk voor orthodontie ook gewerkt met de nieuwste apparatuur, waarmee we de laatste methodes op het gebied van beugelbehandelingen kunnen uitvoeren. Je vindt onze praktijk op steenworp afstand van het metrostation Zuidplein in Rotterdam.

Ons team bij Orthocenter Zuidplein

Nieuwsgierig geworden naar wie er allemaal werken bij Orthocenter Zuidplein? Ons team bestaat uit enthousiaste assistentes en een behandelend arts. Zij zorgen er samen voor dat jij in onze praktijk voor orthodontie een professionele en deskundige behandeling krijgt. Daarnaast zullen we er alles aan doen om je zo goed mogelijk van dienst te zijn in onze praktijk.

We stellen je graag voor aan onze tandartsen voor orthodontie. We vertellen je hieronder graag meer over hun studies en achtergronden.

Mayana Renz

Tandarts voor orthodontie

BIG-nummer: in aanvraag

Mayana Renz is tandarts voor orthodontie en de praktijkmanager van Orthocenter Rotterdam Zuidplein.

Mayana is afkomstig uit Brazilië. Nadat Mayana haar tandartsopleiding succesvol afrondde heeft zij zich via een masterstudie aan de Faculdade do Norte do Parana gespecialiseerd in de orthodontie. Ze kijkt er naar uit om je te ontmoeten in de praktijk!

Tandarts voor orthodontie G Schuelke Zwijndrecht - Orthocenter.nl

Dr. Schulke

Tandarts voor orthodontie
MSc Kieferorthopaedie

BIG-nummer: 99908783502
Lid van: VTvO, DGKFO, EOS

Dr. Schulke is ‘tandarts voor orthodontie’. Zij is MSc Kieferorthopaedie, aangezien zij haar orthodontieopleiding in Oostenrijk heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond.

Dr. Schulke is afkomstig uit Noord-Duitsland en heeft de studie tandheelkunde aan de Westfaelischen Wilhelms-Universiteit te Münster (Duitsland) succesvol afgerond. Daarna werkte Dr. Schulke negen jaar in de algemene tandheelkunde. Vervolgens is zij magna cum laude gepromoveerd met het onderzoek gericht op de orthodontie aan de Westfaelischen Wilhelms Universiteit. Hierdoor werd haar interesse in orthodontie gewekt. Dr. Schuelke: “Het fascineert mij om mensen iets te kunnen geven waar zij hun hele leven profijt van hebben: een mooie lach!”

Dr. Schulke zet haar carrière daarna voort in twee groepspraktijken voor orthodontie in Duitsland. Haar master in orthodontie heeft zij behaald aan de Krems Universiteit in Oostenrijk. Sinds 2007 werkt Dr. Schulke bij Orthocenter.

Vragen die je misschien al hebt

Een beugelbehandeling onderga je niet elke dag, daarom vinden we het belangrijk dat je er goed over nadenkt. Zo heb je keuze uit diverse soorten beugels, waaronder een onzichtbare beugel. Maar het gaat er uiteindelijk om welke het meest geschikt is voor jou! Of misschien ben je nog in overweging of een beugelbehandeling wel noodzakelijk is? Of ben je meer geïnteresseerd in een beugelbehandeling specifiek voor kinderen of juist voor volwassenen? Wat je vraag ook is: wij van Orthocenter Zuidplein beantwoorden je vragen graag. Sommige vragen worden misschien al beantwoord bij onze veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Vraag het dan aan iemand van ons team.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?