Orthocenter Lelystad | Beugelbehandeling voor jong en oud!

Onze orthodontiepraktijk
in Lelystad

Ons doel als orthodontiepraktijk is om jou te helpen aan een mooi gebit. Als jij uiteindelijk met een zelfverzekerde en stralende lach naar buiten loopt, dan zijn de tandarts voor orthodontie en het team van Orthocenter Lelystad pas echt tevreden. In onze orthodontiepraktijk werken we uitsluitend met de beste materialen en nieuwste behandeltechnieken. Bij ons kun je met een gerust hart terecht voor een goede beugelbehandeling.

Ben je op zoek naar een praktijk voor orthodontie in het stadshart van Lelystad? Dan zit je bij Orthocenter Lelystad goed. Onze orthodontiepraktijk ligt op een paar minuten lopen van het NS-station Lelystad Centrum. Wij heten je graag welkom in onze praktijk!

Gecertificeerde orthodontiepraktijk
Orthocenter Lelystad is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Hierdoor voldoen wij aan de strenge kwaliteitseisen. De kwaliteit in de orthodontiepraktijk van Lelystad houden we continu op peil. We zorgen ervoor dat het gehele team beschikt over de laatste kennis en kunde binnen de orthodontie. Onze enthousiaste medewerkers in Lelystad zorgen ervoor dat iedereen een professionele, deskundige en persoonlijke beugelbehandeling krijgt. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen een stralend lach en meer zelfvertrouwen krijgt. En juist dat maakt het verschil!

Daarnaast heeft Orthocenter Lelystad nog een aantal redenen waarom je voor deze orthodontiepraktijk kiest:

  • De praktijk ligt op een paar minuten lopen van NS-station Lelystad Centrum
  • Er is geen wachtlijst, waardoor je al snel met je beugelbehandeling kunt starten

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een indruk van
Orthocenter Lelystad

Onze moderne orthodontiepraktijk ligt in het stadshart van Lelystad. Hierdoor is het goed te bereiken, ook voor kinderen. Bij Orthocenter Lelystad maken we gebruik van de nieuwste apparatuur en behandelmethodes. Onze behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. Uiteraard houden we ook rekening met je privacy. Hierdoor voelt iedereen zich prettig tijdens een beugelbehandeling bij de orthodontiepraktijk in Lelystad.

Ons team bij Orthocenter Lelystad

Het team van Orthocenter Lelystad bestaat uit een enthousiaste team van assistentes en een tandarts voor orthodontie. Samen zorgen zij ervoor dat jij een professionele, deskundige en persoonlijke beugelbehandeling krijgt in de orthodontiepraktijk van Lelystad. Het allerbelangrijkste is dat jij met plezier naar onze orthodontiepraktijk komt. We stellen je graag voor aan onze tandarts voor orthodontie en vertellen je graag meer over haar studie- en werkachtergrond.

Sara Méndez - Tandarts voor orthodontie MSc Ortodoncia - zwolle - Apeldoorn - Lelystad

Sara Méndez

Tandarts voor orthodontie

MSc Ortodoncia

BIG-nummer: 69916981302

Lid van: VTvO, EOS

Sara Méndez is ‘tandarts voor orthodontie’. Zij is MSc Ortodoncia*, aangezien zij haar orthodontieopleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Sara is praktijkmanager van Orthocenter Lelystad, Zwolle en Apeldoorn.

Na het succesvol afronden van haar tandartsopleiding aan de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid, heeft Sara een jaar als orthodontisch specialist gewerkt bij Cervera Clinic. Vervolgens specialiseerde zij zich aan de Universiteit Álcala de Henares in Madrid als orthodontist, gevolgd door een advanced orthodontic excellence degree. Voordat Sara naar Nederland kwam, heeft zij 5 jaar gewerkt als orthodontist in Madrid. In diezelfde periode heeft zij ook parttime als orthodontist gewerkt bij Clinica Mendez Trujillo in Madrid.

* De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontieopleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt zij de titel MSc Ortodoncia.

Vragen die je misschien al hebt

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt waar je antwoord op wilt voordat je besluit een beugel te nemen. Bijvoorbeeld over de kosten, vergoedingen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Ook als je al bij ons in behandeling bent kun je vragen hebben over wat je kunt eten en hoe om te gaan met mogelijke pijnklachten. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?