Orthocenter Leiden | De orthodontiepraktijk in Leiden

Onze orthodontiepraktijk
Orthocenter Leiden

Orthocenter Leiden is de orthodontiepraktijk waar jij terecht kunt voor een beugelbehandeling op maat. Met 40 jaar ervaring weten wij als geen ander welke beugelbehandeling het beste bij jou aansluit. Met een mooie lach ben jij op jouw mooist en daar helpt ons team van Orthocenter Leiden graag aan mee. In onze fijne orthodontiepraktijk in Leiden krijg je een persoonlijke en deskundige behandeling. Dit is natuurlijk belangrijk, want iedereen heeft andere wensen voor een beugelbehandeling. Er is zoveel mogelijk! De beugelbehandelingen voeren wij uit in onze moderne praktijk. Dit doen wij met de nieuwste behandelmethodes, hoogwaardige materialen en een team waar wij trots op zijn. Zien wij jou snel?

ISO gecertificeerd: kwaliteit is belangrijk

Bij Orthocenter Leiden hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel. We kunnen dan ook met trots zeggen dat onze fijne praktijk ISO 9001:2015 gecertificeerd is. Dit betekent dat wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die gelden binnen de orthodontie. Om de kwaliteit in onze orthodontiepraktijk zo hoog mogelijk te houden, blijft ons team constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de orthodontie. Op deze manier kunnen wij jou altijd voorzien van een deskundige en persoonlijke behandeling.

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een indruk van
Orthocenter Leiden

Onze orthodontiepraktijk in Leiden is een moderne en fijne praktijk op een mooie locatie. De praktijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onze praktijk voor orthodontie is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur. Dit is natuurlijk belangrijk om jou van een goede beugelbehandeling te kunnen voorzien. De praktijk zelf beschikt over een open en ruimtelijke behandelruimte en wachtkamer. Dit zorgt ervoor dat jij je meteen welkom voelt. Daarnaast hebben wij vriendelijk personeel die er alles aan doet om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Wij willen namelijk dat jij je prettig voelt in onze praktijk in Leiden.

Het team van Orthocenter Leiden

Het team van Orthocenter Leiden stellen wij hier graag even aan je voor. Het werkzame team in onze orthodontiepraktijk bestaat uit enthousiaste assistentes, een orthodontist en een tandarts voor orthodontie. Samen zorgen zij ervoor dat jij een professionele en deskundige beugelbehandeling krijgt waar je later de vruchten van plukt.

We stellen graag alvast onze behandelende artsen aan je voor. Hieronder lees je meer over hun studie- en werkachtergrond in de orthodontie.

Paul Kolodziej

Orthodontist

 

BIG-nummer: 79022139102

Paul Kolodziej is orthodontist en ingeschreven in het specialistenregister voor Dento Maxillaire Orthopaedie (DMO).

Paul startte zijn tandartsopleiding in 1979 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1986 volgde hij de specialistenopleiding Orthodontie eveneens aan de VU. Deze opleiding rondde hij in 1990 met succes af. In 1993 opende hij de Orthodontiepraktijk Kolodziej in Leiden. 

Fernando Maldonado

Fernando Maldonado Planchuelo

Tandarts voor orthodontie

MSc Ortodoncia

BIG-nummer: 59930233402

Fernando Maldonado is ‘tandarts voor orthodontie’. Hij is MSc Ortodoncia*, aangezien hij zijn orthodontieopleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond.

Na het succesvol afronden van zijn tandartsopleiding aan de Universiteit van Madrid in 2014, is Fernando zich via een masteropleiding gaan specialiseren in de orthodontie. Hij heeft bij verschillende tandartspraktijken in Spanje als orthodontist gewerkt en heeft ruime ervaring met het behandelen van patiënten van alle leeftijden.

* De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontieopleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt hij de titel MSc Ortodoncia.

Vragen die je misschien al hebt

Bij Orthocenter Leiden kun je natuurlijk terecht voor al jouw vragen omtrent beugelbehandelingen. Het nemen van een beugel is namelijk geen alledaagse bezigheid en het is logisch dat je vragen hebt. Wij helpen je daar graag bij! Dat je er mee bezig bent is alleen maar goed. Dit betekent dat je straks een weloverwogen keuze kunt maken. Er is daarnaast veel mogelijk op het gebied van beugels. Ook daar vertellen wij je graag alles over. Welke beugel is nou het meest geschikt bijvoorbeeld? Twijfel je nog of een beugelbehandeling voor jou noodzakelijk is? Of wil je meer weten over orthodontie bij kinderen of volwassenen? Ons team van Orthocenter Leiden helpt je graag. Bekijk eerst onze veel gestelde vragen. Misschien dat je vraag daar al beantwoord wordt. Staat je vraag er niet tussen? Stel ze dan aan iemand van ons team.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?