Orthocenter Almere | De orthodontiepraktijk in Almere

De orthodontiepraktijk
in Almere

Bij Orthocenter Almere helpen wij je graag aan een mooi gebit en een stralende lach. Met 40 jaar ervaring op het gebied van orthodontie leveren wij kwalitatieve zorg aan iedereen die nog niet helemaal tevreden is met zijn of haar gebit. Dit geldt voor jong tot oud; onze orthodontistenpraktijk biedt namelijk orthodontie voor kinderen én volwassenen. In onze prettige praktijk werken wij met de beste materialen en de nieuwste behandeltechnieken.

Bij Orthocenter Almere staat niet alleen je gebit centraal, máár vooral jij. Ons enthousiaste team zorgt ervoor dat je een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling krijgt. Onze medewerkers luisteren aandachtig naar je wensen en gaan vervolgens samen met jou bekijken hoe we het gewenste resultaat kunnen verwezenlijken. Zo helpen wij iedereen aan een stralende lach en meer zelfvertrouwen. Dat is wat het verschil maakt.

Wij zien je graag binnenkort in onze praktijk!

Deskundig en ISO gecertificeerd

Orthocenter Almere is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Onze behandelmethoden voldoen aan internationale normen en we hechten veel waarde aan continue verbetering binnen onze praktijk. Wij houden de kwaliteit op een hoog peil en onze specialisten beschikken daarom ook altijd over de kennis en kunde van de laatste ontwikkelingen binnen de orthodontie. Naast onze deskundigheid kan je bij ons rekenen op onder andere:

  • Geen wachtlijst
  • Fijne en moderne orthodontiepraktijk
  • 5 dagen per week geopend

Bij onze praktijk kan je terecht voor

Een indruk van
onze praktijk in Almere

Orthocenter Almere is een moderne orthodontiepraktijk die voorzien is van nieuwe apparatuur. In onze praktijk maken we gebruik van de nieuwste behandelmethodes. De behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in onze praktijk. Daarnaast houden we natuurlijk rekening met jouw privacy. Onze praktijk is daarnaast goed bereikbaar en op loopafstand van station Almere Centraal en daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er meer dan genoeg parkeergelegenheid in de buurt.

Ons team

Natuurlijk wil je weten door wie jij straks behandeld gaat worden. Daarom vind je hier alvast een introductie van ons team dat werkzaam is in Orthocenter Almere. Ons team bestaat uit een orthodontist en enthousiaste assistentes. Samen zorgen wij ervoor dat je een professionele en deskundige behandeling krijgt. Voorop staat dat jij met plezier naar onze praktijk komt. We zullen er dan ook alles aan doen om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Graag stellen we onze orthodontist en tevens onze praktijkmanager aan je voor en vertellen we je over haar studie- en werkachtergrond.

Cristina de la Cruz-Martínez

Orthodontist

 

BIG-nummer: 19923568602

Lid van: EOS, NVvO

Cristina de la Cruz is orthodontist en praktijkmanager van Orthocenter Almere. Een orthodontist onderscheidt zich van een gewone tandarts door zijn vergaande specialisatie. Cristina is ingeschreven in het specialistenregister voor Dento Maxillaire Orthopaedie (DMO). 

Cristina de la Cruz heeft de opleiding Tandheelkunde aan de Alfonso X El Sabio Universiteit in Madrid gevolgd. Daarna heeft zij zich via een masterstudie aan dezelfde universiteit gespecialiseerd in de orthodontie en deze heeft zij succesvol afgerond. Cristina heeft vanaf 2013 bij verschillende tandarts- en orthodontiepraktijken in Spanje gewerkt. Daarnaast heeft zij vanaf 2016 twee jaar als Professor aan de Alfonso X El Sabio Universiteit verschillende tandheelkundige en orthodontische vakken gedoceerd.

Vragen die je misschien al hebt

Natuurlijk is het nemen van een beugel niet een alledaagse bezigheid. Er zijn daarnaast verschillende soorten beugels om uit te kiezen. Twijfel je over het nemen van een beugel? Of wil je weten wat de mogelijkheden voor orthodontie bij volwassenen of kinderen zijn? Dan heb je vooraf vast een aantal vragen. Wij beantwoorden ze graag! Bekijk onze veelgestelde vragen hier. Staat je vraag er niet bij? Stel deze dan aan één van onze specialisten.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Hoe schrijf ik me in voor een eerste afspraak?

Je kunt je op twee manieren inschrijven voor een eerste afspraak:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?