Orthodontie in Alkmaar stationsweg | Orthocenter

De praktijk voor orthodontie
in Alkmaar

In de praktijk van Orthocenter Alkmaar Stationsweg helpen wij iedereen graag aan een mooi gebit. Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van orthodontie kunnen wij de juiste zorg bieden, zodat iedereen weer met een stralend gebit naar buiten loopt. Bij Orthocenter Alkmaar Stationsweg bieden we voor zowel kinderen als volwassenen beugelbehandelingen aan. In onze orthodontiepraktijk werken we alleen met de beste materialen en de nieuwste behandeltechnieken, zodat we tot de beste resultaten komen.

Bij Orthocenter Alkmaar Stationsweg vinden we het belangrijk dat jij centraal staat. Bij ons kun je rekenen op een professionele, deskundige en persoonlijke behandeling. Onze professionele medewerkers luisteren naar wat je wensen zijn en bekijken samen met jou hoe we tot het gewenste resultaat kunnen komen. Het team van Orthocenter Alkmaar Stationsweg probeert op deze manier iedereen te helpen aan een prachtige lach en meer zelfvertrouwen. Dat is wat volgens ons het verschil maakt. We zien je graag binnenkort in onze praktijk voor orthodontie in Alkmaar!

Deskundige orthodontie met ISO certificering
Onze praktijk voor orthodontie in Alkmaar heeft een ISO 9001:2015 certificering. Dit houdt in dat onze orthodontiepraktijk in Alkmaar voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. Zo voldoen onze behandelingsmethodes bijvoorbeeld aan de geldende normen. Ook hechten we veel waarde aan continue verbetering binnen onze orthodontiepraktijk. We hebben bij Orthocenter de kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarom beschikt het team in de orthodontiepraktijk altijd over de kennis en kunde van de laatste ontwikkelingen binnen de orthodontie. Niet alleen kun je rekenen op deskundigheid op het gebied van orthodontie, maar ook op:

  • Geen wachtlijst
  • Fijne en moderne orthodontiepraktijk

Bij onze praktijk kan je terecht voor

De praktijk van de orthodontie in Alkmaar is modern. Er wordt alleen gewerkt met de allernieuwste apparatuur, zodat we de nieuwste methodes op het gebied van beugelbehandelingen kunnen uitvoeren. De behandelruimte en wachtkamer zijn open, ruimtelijk en licht ingericht. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf prettig voelt in de orthodontiepraktijk van Alkmaar. Natuurlijk houden we ook rekening met je privacy. Verder is Orthocenter Alkmaar Stationsweg goed bereikbaar en je kunt je fiets of auto gemakkelijk (betaald) parkeren.

Ons team bij Orthocenter Alkmaar Stationsweg

Wil je weten door wie jij straks behandeld gaat worden? We geven je graag alvast een introductie van ons team dat werkzaam is in de orthodontiepraktijk van Alkmaar. Ons team bestaat uit enthousiaste assistentes en een tandarts voor orthodontie. In onze praktijk zorgt ons team ervoor dat jij een professionele en deskundige beugelbehandeling krijgt. Daarbij vinden wij het belangrijk dat jij met plezier naar het Orthocenter in Alkmaar komt. We zullen er daarom als team alles aan doen om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Graag stellen we onze tandarts voor orthodontie en tevens onze praktijkmanager aan je voor en vertellen we je over haar studie- en werkachtergrond.

Tandarts voor orthodontie Juan Lorente Bulnes Wormerveer Alkmaar Daalmeer - Orthocenter.nl

Juan Lorente Bulnes

Tandarts voor orthodontie

MSc Ortodoncia

 

BIG-nummer: 59918376902

Lid van: VTvO

Juan Lorente is ‘tandarts voor orthodontie’. Hij is MSc Ortodoncia*, aangezien hij zijn orthodontieopleiding in Spanje heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond. Juan is praktijkmanager van Orthocenter Alkmaar Daalmeer.

Na het succesvol afronden van zijn tandartsopleiding aan de Universiteit van Madrid in 2009, heeft Juan bij verschillende tandartspraktijken in Spanje en in het Verenigd Koninkrijk gewerkt. Daarna is Juan zich via een universitaire studie gaan specialiseren in de orthodontie.

* De Europese Commissie heeft een curriculum vastgesteld om na het behalen van de orthodontieopleiding te voldoen aan de titelvoering “orthodontist”. Spanje kent geen apart register voor orthodontisten, ook al voldoet de universitaire opleiding aan dezelfde Europese eisen. Daarom erkent Nederland de Spaanse titel niet en gebruikt hij de titel MSc Ortodoncia.

Vragen die je misschien al hebt

Het nemen van een beugel is iets waar je goed over na moet denken. Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten beugels, waarbij een onzichtbare beugel ook tot de opties behoort. Heb je nog enige twijfels of een beugelbehandeling noodzakelijk is voor jou? Of wil je meer weten over orthodontie bij kinderen of volwassenen? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je al een aantal vragen vooraf hebt. Het team van Orthocenter Alkmaar beantwoordt deze vragen graag. Wij beantwoorden de meest voorkomende vragen hieronder.

Eerste hulp bij beugelongemakken

Wanneer er iets mis is met een beugel, is het raadzaam tijdens openingstijden contact op te nemen met de praktijk. De receptioniste maakt dan een afspraak om de klacht te verhelpen. Krijgt u ’s avonds, in het weekend of op vakantie problemen, kijk dan eerst of u het probleem kunt verhelpen via onze Ortho EHBO.

Hoelang duurt het voordat de eerste beugel geplaatst wordt zodra de afspraak voor het eerste consult is geweest?

Het verschilt per praktijk hoeveel tijd er zit tussen de afspraak voor het eerste consult en het plaatsen van de beugel. Dit is afhankelijk van de agenda van de praktijk. Houd rekening met minimaal 5 weken na het eerste consult. In de vraag ‘Hoe snel volgen de afspraken na het eerste consult elkaar op?’ (2 vragen omhoog) leggen we de stappen en de benodigde tijd per stap uit.

Heb ik een verwijzing van de tandarts nodig als ik een orthodontiebehandeling bij Orthocenter wil starten?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. Heb je interesse in een orthodontiebehandeling bij een van onze praktijken? Je kunt je op twee manieren inschrijven:

1. Online via het inschrijfformulier.
2. Telefonisch: Kies in het praktijkoverzicht voor de praktijk waar je een eerste afspraak wilt plannen en neem contact op via het telefoonnummer bij Contactgegevens. Kies vervolgens ‘1’.

Ik heb geen elastieken meer. Wat moet ik nu doen?

Als je elastieken op zijn, kun je langs de praktijk gaan om een nieuw zakje op te halen. Ben je niet in de buurt van de praktijk, dan kun je telefonisch contact opnemen. De praktijk stuurt de elastiekjes per post naar je toe.

Ik wil graag mijn afspraak afzeggen/verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Als je niet naar een afspraak kunt komen is het belangrijk dat je deze uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak verzet. Gaat het om een controleafspraak, dan kun je deze zelf via Mijn Orthocenter verzetten.

Alle andere afspraken kun je telefonisch verzetten of per e-mail afzeggen. Afspraken die op maandag gepland staan moeten voor uiterlijk vrijdag voor 18:00 uur afgezegd of verzet worden. Doe je dit niet 24 uur voor de geplande afspraak, dan moeten wij deze helaas in rekening brengen. Dit doen wij, omdat wij de gereserveerde tijd niet efficiënt meer in kunnen zetten. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

Korte afspraken (max. 15 minuten): 23,45 euro
Afspraken die langer dan een kwartier duren: 46,90 euro

Orthocenter patient blij slotjesbeugel - Orthocenter.nl

Heb je een andere vraag?