Even voorstellen | orthodontist Cristina | Orthocenter Almere

EVEN VOORSTELLEN | Ken jij onze orthodontist Cristina uit Almere al?

Cristina de La Cruz is orthodontist en praktijkmanager bij Orthocenter Almere. Cristina studeerde tandheelkunde aan de Alfonso X el Sabio Universiteit in Madrid en heeft daarna een aansluitende master in de orthodontie succesvol afgerond. Cristina is ingeschreven in het specialistenregister voor Dento Maxillaire Orthopaedie (DMO).

‘Ik heb eigenlijk pas op latere leeftijd besloten dat ik orthodontist wilde worden. Mijn vader is ook orthodontist en ik merkte vroeger dat hij altijd erg druk was met zijn werk. Zo druk dat hij niet altijd veel tijd had voor zijn kinderen. Ondanks dat sprak mij het vak erg aan. Mensen gelukkig maken en een mooie glimlach geven was mijn droom. Desondanks, ging mijn voorkeur destijds uit naar meer vrije tijd en de droom om later moeder te worden. Na mijn middelbare school heb ik daarom gekozen voor de studie media en communicatie. Na het succesvol afronden van deze studie heb ik eerst twee jaar in de ICT gewerkt. Ik merkte dat dit niet mijn roeping was en besloot om verder te kijken. Ik heb op mijn 24ste toch besloten om mijn passie te volgen en te kiezen voor het vak orthodontie. En hier ben ik! Een gelukkige orthodontist met een lieve man die altijd achter mij staat en drie prachtige kinderen. Het is een lang traject geweest, aangezien ik weer de boeken in moest. Maar het was de moeite waard. Ik ben een gelukkig mens’.

‘Ik heb een heel leuk en ervaren team om mij heen bij Orthocenter Almere. We kunnen goed samenwerken en stemmen de werkzaamheden goed op elkaar af. Wij ontvangen de patiënten altijd met een lach. We communiceren veel en duidelijk met de patiënt en nemen de tijd voor een behandeling. Ik vind het leuk om te zien hoe aardig en professioneel mijn team met de patiënten omgaat’.

‘Daarnaast vind ik het belangrijk dat patiënten weten wat er te wachten staat. Vooral kinderen wil ik graag goed uitleggen waarom ze een beugel nodig hebben en hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Ik krijg veel nieuwe kinderen in de stoel die naar ons toe komen omdat een vriend/vriendin ons zo leuk vindt. Dat is nog eens een groot compliment! Wij maken mensen gelukkiger en dat wil ik voor niets inruilen’.