Stap 1: Eerste consult
Tijdens het eerste consult leggen wij de Invisalign behandeling aan u uit. We luisteren naar uw wensen en bekijken samen of de Invisalign beugel iets voor u is.


Stap 2: Het behandelplan
Tijdens de tweede afspraak worden er afdrukken gemaakt. De afdrukken worden gedigitaliseerd en opgestuurd naar Invisalign waar van uw gebit een animatie wordt gemaakt. Orthocenter ontvangt deze animatie, waarna uw arts een behandelplan opstelt. Zodra het behandelplan klaar is nemen wij contact met u op voor een derde afspraak om de animatie te bespreken. Deze animatie laat u precies zien hoe uw gebit in de loop van de tijd zal veranderen en hoe het eindresultaat eruit komt te zien.


Stap 3: Op maat gemaakte aligners
Het behandelplan wordt met u besproken. We nemen alles door en u krijgt de tijd om nog aanvullende vragen te stellen.  Zodra u besluit het behandeltraject in te gaan worden de bitjes op maat gemaakt. Deze doorzichtige bitjes worden ook wel aligners genoemd. Om de 2 weken wisselt u van aligners.

 
Stap 4: De behandeling
Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de aligners de hele dag draagt. Alleen met eten en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal u elke keer voelen dat de aligner de tanden de juiste richting op drukt. Tijdens de controles wordt gekeken of het gewenste resultaat is bereikt. 


Stap 5: Eindfase
Na het verplaatsen van de tanden en kiezen wordt de eindstand gedurende drie maanden gestabiliseerd. Daarna zal er een retentiebeugel geplaatst worden. De behandeling is nu afgerond.