Slotjesbeugel (brackets)

De slotjesbeugel (brackets) is een vaste beugel. Wanneer tanden of kiezen scheef staan, worden de brackets geplaatst om ze recht en goed op elkaaar te zetten.  De brackets zijn verbonden met een ijzeren draad, die de tanden en kiezen op hun plaats duwt. Elke tand of kies kan hiermee apart worden verplaatst. De draad zorgt ervoor dat de tanden in hun ideale stand worden gezet.


Keramische (witte/doorzichtige) brackets

Keramische brackets zijn uitermate geschikt als u op zoek bent naar behandeling waarbij de beugel nauwelijks zichtbaar is. Een behandeling met keramische brackets werkt exact hetzelfde als de standaard behandeling met metalen slotjes. Echter zijn de keramische slotjes gemaakt van keramiek waardoor ze haast identiek zijn aan de natuurlijke tandkleur en daardoor nauwelijks zichtbaar zijn. 

In onze praktijken maken wij gebruik van de nieuwste en modernste Clarity Advanced keramische brackets van 3M. Deze keramische slotjes bieden een uitstekende combinatie van esthetiek en prestatie: 


  • De keramische brackets zijn kleiner dan de metalen brackets
  • Het design is koepelvormig voor een beter patiëntcomfort 
  • Gemaakt van innovatief keramisch materiaal voor een aantrekkelijk uiterlijk
  • Ontworpen om zich aan te passen aan de natuurlijke tandkleur
  • Resistent tegen vlekken en verkleuring gedurende de behandeling 


Wilt u meer informatie over de slotjesbeugel of andere vaste beugels? Neem dan contact op met een van de praktijken van Orthocenter.