Plaatbeugel

Een plaatbeugel bestaat uit een kunsthars plaatje die tegen het gehemelte aan zit. Aan het plastic plaatje zitten een metalen draad en ijzeren haakjes vast die ervoor zorgen dat de beugel om de tanden blijft zitten. Vaak wordt deze beugel in combinatie met andere beugels gebruikt.


Blokbeugel

Een blokbeugel gebruiken we bij het oplossen van een overbeet. De beugel zit als een blok tussen je tanden en het is de bedoeling dat je de onder- en de bovenkaak tegelijk in de beugel zet. Zo remt de beugel de groei van de bovenkaak en wordt de groei van de onderkaak juist gestimuleerd. Op deze manier wordt de afstand tussen de onder- en de bovenkaak kleiner gemaakt.


Buitenboordbeugel

Een headgear noemen we ook wel een buitenboordbeugel, omdat deze niet alleen in de mond zit, maar ook buiten de mond. De beugel bestaat uit een metalen boog die je in ringetjes schuift die om de achterste kiezen vast zitten. De beugel zorgt ervoor dat de groei van de bovenkaak geremd wordt en dat de achterste kiezen naar achteren worden getrokken. Zo schuift de hele bovenkaak uiteindelijk naar achteren.


Wil je meer informatie over uitneembare beugels? Neem dan contact op met een van de praktijken van Orthocenter.