Bij Orthocenter helpen we zowel kinderen als volwassenen aan een mooi, functioneel gebit. Hiervoor gebruiken we verschillende soorten beugels. Afhankelijk van het doel dat we samen willen bereiken kiezen we welke beugel(s) we hier het beste voor in kunnen zetten.


Vaste beugels

Een vaste beugel of slotjesbeugel zorgt ervoor dat de tanden en kiezen afzonderlijk van elkaar recht worden gezet. De beugel bestaat uit brackets (slotjes), ringetjes en draden. Hierbij heb je de keuze uit metalen brackets en witte (keramische) brackets.

Lees meer…


Onzichtbare beugels

Steeds meer mensen willen dat de beugel zo min mogelijk opvalt. Daarom bieden wij twee haast onzichtbare beugels: witte (keramische) brackets van 3M™ en de doorzichtige aligners van Invisalign®.

Lees meer…


Uitneembare beugels

Een uitneembare beugel is een beugel die je zelf in en uit kunt doen. Je hebt ze in verschillende vormen: blokbeugel, plaatbeugel of buitenbeugel. We gebruiken een uitneembare beugel vaak als je een overbeet hebt. Dit betekent dat de tanden in de bovenkaak verder naar voren staan dan de tanden in de onderkaak. Na een uitneembare beugel krijg je vaak een vaste beugel.

Lees meer…


Retentiebeugels

Wanneer de behandeling is afgerond plaatsen we een retentiebeugel die ervoor zorgt dat je tanden in de juiste, rechte stand blijven staan. Tanden en kiezen schuiven van nature altijd en dat willen we natuurlijk juist voorkomen. Afhankelijk van de stand van je gebit krijg je een spalkje (ijzeren draadje) achter je voortanden, een OIR (doorzichtig hoesje) of een retentieplaat.

Lees meer…