Voor de actieve behandeling ontvangt u van ons een kostenbegroting. Op de kostenbegroting staan o.a. de volgende kostenposten:

• Eerste consult
• Vervaardiging en beoordeling gebitsmodellen en röntgenfoto’s met analyse
• Een eenmalige aanvangstoeslag voor het plaatsen van de beugel
• De techniekkosten (de productiekosten voor het vervaardigen) van een Invisalign beugel *
• Het behandelmaandtarief: de vergoeding voor de controles en het bijstellen van de beugel
• Het verwijderen van de beugel en het plaatsen van een retentiebeugel


Onze tarieven zijn conform de regels van het NZa,  de Nederlandse Zorgautoriteit.

Klik hier om de tarieven van 2019 te bekijken.


* Bij Orthocenter krijgt u 30% korting op de techniekkosten, oftewel het laten maken van de aligners (hoesjes). Meer informatie en bijzonderheden over uw specifieke situatie lichten wij graag toe in een consult. Kijk voor een praktijk bij u in de buurt om hiervoor een afspraak te maken.


Invisalign® Comprehensive is de standaard behandeling. In de meeste gevallen is deze behandeling nodig om tot een goed eindresultaat te komen. De productiekosten voor het vervaardigen van deze beugel zijn € 2.704,35, Orthocenter patiënten betalen € 1.893,05. Hierbij komen nog de kosten zoals hierboven beschreven. 


Voor tieners bestaat een speciale Invisalign Comprehensive behandeling. Wanneer een tiener liever geen zichtbare slotjesbeugel wil is dit een mooie uitkomst. Invisalign is ook een goede oplossing wanneer er slecht gepoetst wordt. De techniekkosten voor het laten maken van de aligners (hoesjes) zijn even hoog als de standaard Invisalign Comprehensive behandeling: € 2.704,35. Bij Orthocenter kunnen wij tieners bovenop de 30% korting op deze kosten nog een extra korting van € 500,00 geven. De techniekkosten voor een Comprehensive behandeling voor tieners bedragen bij Orthocenter dus € 1.393,05.


Bij kleine aanpassingen kan een  Invisalign Lite behandeling voldoende zijn. U valt binnen Lite als er maximaal 14 aligners nodig zijn. De productiekosten voor het vervaardigen van deze beugel zijn € 1.692,79, Orthocenter patiënten betalen

€ 1.184,95. Hierbij komen nog de kosten zoals hierboven beschreven. 
 


* Aan de genoemde tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. Let wel dit zijn enkel de techniekkosten. De overige kostenposten worden bovenaan deze pagina genoemd.